Gyümölcs felfújt hozzávalók:

150 g vaj

200 g liszt

1 l tej

1 vaníliarúd

7 tojás

3 alma

300 g szilva

3 barack

50 g kandírozott barack

400 ml rum

befőttről leszűrt szirup

Gyümölcs felfújt elkészítése:

A gyümölcsöket szeletekre vágjuk, rumban megáztatjuk. Sűrű, fehér szószt készítünk vajból, lisztből, tejből, vaníliából és a habbá vert tojásfehérjéből.

Egy szufléformát kivajazunk, és zsemlemorzsával kibéleljük. Beletöltünk egy réteg masszát, egy réteg gyümölcsöt, majd egy újabb réteg masszát és egy réteg gyümölcsöt, amíg a forma megtelik.

A felvágott, kandírozott barackot rátesszük, és 35 percre sütőbe tesszük.

A gyümölcsfelfújtat befőttről leszűrt sziruppal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc