Körtepuding hozzávalók:
6 kemény körte
100 g cukor
200 ml víz
egynegyed vaníliarúd
Krém
3 tojássárgája
125 g cukor
200 ml vaníliás tej
100 ml tejföl
2 zselatinlap
300 g tejszínhab
3 kanál rum
12 piskóta
3 kanál málnazselé
Körtepuding elkészítése:
A körtepudinghoz készíts vaníliakrémet a cukorból, tojássárgákból, vaníliás tejből, a tejfölből és a zselatinból. Tisztítsd meg a körtéket, vágd négy darabba, majd távolítsd el a magházat, illetve a szárát. Cukorból, vaníliából és vízből készíts szirupot.
Főzd meg a körtéket a szirupban, mintha csak kompótot készítenél, majd hagyd kihűlni. Amikor a krém kihűlt, keverd össze a tejszínt a rummal.
Kenj egy réteg krémet egy tálka aljára, helyezz rá néhány darab piskótát, fedd be a körte egy részével, majd kend rá a maradék krémet, arra helyezz ismét piskótát és körtét. A legvégén pedig locsold meg a desszertet gázon megolvasztott málnazselével.
0 hozzászólás