Körtepuding hozzávalók:

6 kemény körte

100 g cukor

200 ml víz

egynegyed vaníliarúd

Krém

3 tojássárgája

125 g cukor

200 ml vaníliás tej

100 ml tejföl

2 zselatinlap

300 g tejszínhab

3 kanál rum

12 piskóta

3 kanál málnazselé

Körtepuding elkészítése:

A körtepudinghoz készíts vaníliakrémet a cukorból, tojássárgákból, vaníliás tejből, a tejfölből és a zselatinból. Tisztítsd meg a körtéket, vágd négy darabba, majd távolítsd el a magházat, illetve a szárát. Cukorból, vaníliából és vízből készíts szirupot.

Főzd meg a körtéket a szirupban, mintha csak kompótot készítenél, majd hagyd kihűlni. Amikor a krém kihűlt, keverd össze a tejszínt a rummal.

Kenj egy réteg krémet egy tálka aljára, helyezz rá néhány darab piskótát, fedd be a körte egy részével, majd kend rá a maradék krémet, arra helyezz ismét piskótát és körtét. A legvégén pedig locsold meg a desszertet gázon megolvasztott málnazselével.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc