Színes puding hozzávalók:
1 l tej
150 g cukor
3,5 evőkanál liszt
2 tojássárgája
100 ml málnaszörp
1 evőkanál kakaó
200 g tejszínhab
3 evőkanál málna vagy cseresznye
vanília
Színes puding elkészítése:
Főzd meg a tejet cukorral és vaníliával. Válaszd szét három edénybe. Az első harmadot főzd meg a málnaszörppel, melybe előtte belekevertél 1 evőkanál lisztet.
Állandóan kevergesd, hogy egységes krémet kapj. Tedd be a krémet egy tálba, és hagyd hűlni. Szórd meg friss gyümölccsel. A második harmad tejet főzd meg 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál kakóval.
Az így kapott krémet öntsd rá az előzőre. Ennek a tetejére is szórj friss gyümölcsöket. Az utolsó harmad tejet öntsd rá a liszttel elkevert tojássárgákra. Addig főzd, amíg meg nem sűrűsödik. Öntsd rá a kakaós krémre.
Miután kihűlt, tegyél a tetejére egy réteg friss gyümölcsöt, majd rá tejszínhabot.
0 hozzászólás