Füge szuflé hozzávalók:

250 g füge

50 g mandula

200 ml tej

150 g cukor

4 tojás

100 g vaj4

kanál liszt

vanília

Füge szuflé elkészítése:

A cukrot forró tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk kihűlni. A tojássárgát összekeverjük a liszttel és folyamatos keverés mellett a tejbe öntjük.

Hozzátesszük a vaníliát, az apróra vágott fügét és mandulát. Végül pedig a habbá vert tojásfehérjét.

A keveréket egy kibélelt formába öntjük és bain-marie módszerrel 80 percig főzzük.

Édes bór szósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc