Málnás kenyérpuding hozzávalók:
600 ml málnalé
200 g cukor
50 g vaj
150 g mandula
1 szelet kenyér
3 tojás
4 tojásfehérje
2 evőkanál tej
Málnás kenyérpuding elkészítése:
A málnát összetörjük és leszűrjük, hogy 600 ml lét nyerjünk. Addig főzzük a málnalét a cukorral, míg el nem kezd sűrűsödni. A vajat kikavarjuk, míg habos nem lesz és hozzáadjuk az összetört mandulát, a tejbe áztatott és kicsavart kenyeret és a 3 tojás sárgáját. Jól összekeverjük, és hozzáadjuk a 7 tojásfehérjéből felvert habot. Egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt edénybe tesszük és lassú tűzön, 45 percre a sütőbe helyezzük.
Tejszínhabbal vagy fagylalttal tálaljuk.
0 hozzászólás