Gabona puding hozzávalók:

gabona-liszt (árpa, zab, búza, köles)
1 alma
3-4 aszalt szilva
darált dió
fahéj
méz
50 g mazsola

Gabona puding elkészítése:

A gabonaliszt elkészítéséhez összekeverünk többféle gabonát (árpa, zab, búza, köles), mindegyikből kb. 250 g. Jól lemossuk és megszárítjuk a gabonát és egy öntvény edényben folytonos keverés mellett, enyhén megpirítjuk.

A gabonakeveréket megőröljük és átszitáljuk, hogy megkapjuk a lisztet. 1 liter fövő vízbe teszünk 4 evőkanál lisztet és addig főzzük, míg olyan lesz az állaga mint egy pudingnak. Mikor kész, bele keverjük az apró kockákra vágott almát, a mazsolát, az aszalt szilvát, a mézet, a fahéj port és a darált diót.

Melegen vagy hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc