Vaníliás rumos kataif hozzávalók:
2 tojás
másfél csésze liszt
1 csésze cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál rum eszencia
350 g tejszín
50 g vaj
só
Vaníliás rumos kataif elkészítése:
A metélt tészta elkészítéséhez lisztből, 2 tojásból és sóból tésztát gyúrunk. Vékony lapokra nyújtjuk, feltekerjük, és vékonyra vágjuk. Egy gyúródeszkát hintsünk meg liszttel, a metéltet szórjuk rá, és hagyjuk száradni. Miután a metélt megszáradt, pirítsuk meg vajban.
A cukorból és a másfél csésze vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, egy téglalap alakú tepsit kivajazunk, és beletesszük a metéltet. A szirupot ráöntjük, a tepsit 20-25 percre közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük.
Miután kihűlt, a kataifot felvágjuk, tálcára tesszük, és tejszínhabbal díszítjük.
0 hozzászólás