Kukoricapuding gyümölcslekvárral hozzávalók:
1 1/2 l tej
só
3 evőkanál kukoricaliszt
3 tojásfehérje
gyümölcslekvár
Kukoricapuding gyümölcslekvárral elkészítése:
Tedd főni a tejet, és mikor elkezdett forrni, add hozzá a vízben nedvesített kukoricalisztet. Eközben a tűzhely alacsony lángra legyen állítva.
Hagyd forrni 10 percig, s közben szüntelenül kavargasd egy fakanállal. Verd habbá a tojásfehérjéket, és add hozzá a puliszkához.
Folytonosan keverd, adj hozzá egy csipet sót, majd 2-3 perc után vedd le a tűzhelyről. Egy hidegvízbe mártott tálba öntsd bele a pudingot. Hagyd kihűlni. Formákban tálald, és a tetejére kenj gyümölcslekvárt.
0 hozzászólás