Lecsó télire hozzávalók:
50-70 dkg sertészsír
2 kg vöröshagyma
4 kg lecsó paprika
2 kg paradicsom
2 dkg szalicil
Lecsó télire elkészítése:
A vöröshagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darabolt paprikát, sózzuk.
Miután kiadta levét, amely kissé elfőtt rárakjuk a darabolt paradicsomot. Összefőzzük.
Amint megfőtt, de még nem teljesen kész hozzáadjuk a szalicilt. Tiszta üvegekbe teljesen tele töltjük és amennyire tudjuk rászorítjuk a kupakot és fejre állítjuk 5 percre.
Ezután a lecsót száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Felhasználás előtt pirítsunk alá füstölt szalonnát majd erre öntsük a lecsót, forraljuk ki és ízesítsük után. Rakhatunk a szalonnára pirospaprikát is. Tálaljuk frissensült kenyérrel, vagy natúr szelet hús mellé.
0 hozzászólás