Csípős mogyorós csirke rizzsel hozzávalók:

fél kg csirkemell filé

pár szelet répa

4 szem kisebb gomba cikkekre vágva

1 póré hagymából pár szelet

1 vörös hagyma kockákra vágva

szójaszósz

valamilyen édes savanyú mártás (pl: Univer, de semmiképp ne olyan amiben van zöldség)

pár szem mogyoró

csöpp ecet

1 evőkanál erős pista

keményítő

2-3 gerezd fokhagyma

2 dl víz vagy húslé

Köretnek rizs vagy sült kocka burgonya

Csípős mogyorós csirke rizzsel elkészítése:

Elkészítjük a köretet.

Miközben készül, felszeleteljük a zöldségeket, de a gombát cikkekre vágjuk.

Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd bekenjük erős pistával mindenhol.

Amikor ez megvan, felforrósítjuk egy evőkanál olajjal a wok-ot vagy serpenyőt és beleforgatjuk a csirkét a keményítőbe. Ezután a forró serpenyőben fehéredésig sütjük.

A csirkét egy tányérra helyezzük majd a serpenyőben ha kell kis olaj hozzáadásával megpirítjuk az összes zöldséget. Ezután a csirkemelleket visszahelyezzük és tovább pirítjuk őket.

Közben öntünk rá a szószból és a szójából. Amikor összeállt kis vízzel vagy húslével felöntjük. együtt még 1-2 percig főzzük. Ezután beleszórjuk a mogyorót és összeforgatjuk. Félrehúzzuk és az ecetet beleöntve összeforgatjuk. (Ha valaki szereti a csíra fajtákat, akkor tehet bele babcsírát áztatva a zöldségekhez forgatva.)

Rizzsel vagy sült kocka burgonyával tálaljuk és a felhasznált anyagokkal díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc