Csípős mogyorós csirke rizzsel hozzávalók:
fél kg csirkemell filé
pár szelet répa
4 szem kisebb gomba cikkekre vágva
1 póré hagymából pár szelet
1 vörös hagyma kockákra vágva
szójaszósz
valamilyen édes savanyú mártás (pl: Univer, de semmiképp ne olyan amiben van zöldség)
pár szem mogyoró
csöpp ecet
1 evőkanál erős pista
keményítő
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl víz vagy húslé
Köretnek rizs vagy sült kocka burgonya
Csípős mogyorós csirke rizzsel elkészítése:
Elkészítjük a köretet.
Miközben készül, felszeleteljük a zöldségeket, de a gombát cikkekre vágjuk.
Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd bekenjük erős pistával mindenhol.
Amikor ez megvan, felforrósítjuk egy evőkanál olajjal a wok-ot vagy serpenyőt és beleforgatjuk a csirkét a keményítőbe. Ezután a forró serpenyőben fehéredésig sütjük.
A csirkét egy tányérra helyezzük majd a serpenyőben ha kell kis olaj hozzáadásával megpirítjuk az összes zöldséget. Ezután a csirkemelleket visszahelyezzük és tovább pirítjuk őket.
Közben öntünk rá a szószból és a szójából. Amikor összeállt kis vízzel vagy húslével felöntjük. együtt még 1-2 percig főzzük. Ezután beleszórjuk a mogyorót és összeforgatjuk. Félrehúzzuk és az ecetet beleöntve összeforgatjuk. (Ha valaki szereti a csíra fajtákat, akkor tehet bele babcsírát áztatva a zöldségekhez forgatva.)
Rizzsel vagy sült kocka burgonyával tálaljuk és a felhasznált anyagokkal díszíthetjük.
0 hozzászólás