Tojásos mazsolás rizspuding hozzávalók:

1 pohár rizs

2 pohár tej

2 tojás

2-3 kanál cukor

50 g mazsola

½ kiskanál só

1-2 kanál vaj

Tojásos mazsolás rizspuding elkészítése:

Mosd meg a rizst és főzd 10 percet forró vízben. Szűrd le róla  a vizet, majd öntsd rá a forró tejet, sózd meg és főzd 25-30 percet, közben folyamatosan kevergesd. Tedd bele a cukrot, a tojást és a mazsolát és keverd jól össze.

Öntsd bele a rizst a  kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe vagy a serpenyőbe és süsd meg a sütőben.

Amikor a puding elkészül, öntsd ki egy tálcára, szeleteld fel és gyümölcssziruppal tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc