Mazsolás tehéntúrós felfújt hozzávalók:

500 g tehéntúró

1 tojás

3 kanál tejföl

3 kanál cukor

2 kanál búzadara

100 g mazsola

½ vaníliás cukor

1 pohár gyümölcsszirup

3 kanál vaj

zsemlemorzsa

Mazsolás tehéntúrós felfújt elkészítése:

A ledarált tehéntúróhoz hozzákeverjük a két kanál olvasztott vajat, egy cukorral felvert tojást, a búzadarát, ½ kiskanál sót, vaníliás cukrot. Ezt mind egy fakanállal jól összekeverjük és hozzáadjuk a megtisztított és megmosott mazsolát.

A keveréket egy kivajazott és zsemlemorzsával beszórt tepsibe vagy alacsony szélű edénybe tesszük, elegyengetjük a tetejét, lekenjük tejföllel, lelocsoljuk vajjal. A desszertet 25-30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc