Mazsolás tehéntúrós felfújt hozzávalók:
500 g tehéntúró
1 tojás
3 kanál tejföl
3 kanál cukor
2 kanál búzadara
100 g mazsola
½ vaníliás cukor
1 pohár gyümölcsszirup
3 kanál vaj
só
zsemlemorzsa
Mazsolás tehéntúrós felfújt elkészítése:
A ledarált tehéntúróhoz hozzákeverjük a két kanál olvasztott vajat, egy cukorral felvert tojást, a búzadarát, ½ kiskanál sót, vaníliás cukrot. Ezt mind egy fakanállal jól összekeverjük és hozzáadjuk a megtisztított és megmosott mazsolát.
A keveréket egy kivajazott és zsemlemorzsával beszórt tepsibe vagy alacsony szélű edénybe tesszük, elegyengetjük a tetejét, lekenjük tejföllel, lelocsoljuk vajjal. A desszertet 25-30 percig sütjük.
0 hozzászólás