Marhahúsos fasírt sütőben hozzávalók:
1/2 kg marhahús
2 fej hagyma
2 tojás
1/2 csésze tej
1 evőkanál olaj
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
fél teáskanál liszt
1 púpozott evőkanál vaj
zsemlemorzsa
Marhahúsos fasírt sütőben elkészítése:
Tegyél olajat vagy vajat egy serpenyőbe, és párold meg a felaprózott hagymát. Add hozzá a darálthúst, amint a hagyma megüvegesedett. Fedd le a serpenyőt, és hagyd még sülni alacsony lángon. Öntsd hozzá a paradicsompürét és meleg vizet. Add hozzá továbbá a felaprózott fokhagymát, sót (ízlés szerint), lisztet és egy csésze forró vizet.
Fedd le a serpenyőt, és hagyd forrni, míg a víz a felére csökken. Vedd le a tűzről a serpenyőt, és hagyd kihűlni a húst.
Verd fel a tojásokat, kavard össze a tejjel, és öntsd hozzá a húsos keverékhez.
Olajozz ki egy serpenyőt – ne sajnáld tőle az olajat, szórd meg zsemlemorzsával, öntsd bele a masszát, fedd le alufóliáva, és tedd sütőbe. A sütőbe tegyél egy hőálló tálba vizet, hogy annak a gőze kavaroghasson benne, és ne égjen le a fasírt.
Ha megsült,
0 hozzászólás