Zöldfűszeres gomba puliszkával hozzávalók:
800 g gomba
50 ml olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor zöld kapor
2-3 szál tárkony
1-2 szál rozmaring
1 kötés zöldhagyma
200 g cseresznyeparadicsom
400 g kukoricaliszt
só
bors
Zöldfűszeres gomba puliszkával elkészítése:
A kukoricalisztből, 1 l vízből ízlés szerint sózva puliszkát főzünk. Amikor kissé kihűlt, vágjuk fel kb 1 centi vastag szeletekre.
A gombát megmossuk, jól meghámozzuk és lecsöpögtetjük, majd 1 centis darabokba vágjuk. A gombadarabokat olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, hagymát és a zöldfűszert.
Ezután fedjük le a serpenyőt és kis tűzön 3-4 percig sülni hagyjuk. Végül izesitsük sóval és borssal. A felszeletelt puliszkát egy olajjal kikent edénybe tesszük, a tetejére pedig rátesszük a sült gombát, majd a paradicsomokat.
Az edényt 15 percre a sütőbe tesszük.
0 hozzászólás