Paradicsomlé télire hozzávalók:

3-5 kg paradicsom
1/2 liter olaj
üvegek
passzírozó
tölcsér
celofán

Paradicsomlé télire elkészítése:

A befőzéshez a paradicsomokat többször átmossuk. Szintén az üvegeket is.

Amikor megvagyunk a paradicsomot tisztítjuk, kivágjuk a csumáját és félbe vagy nagyobb több cikkbe vágjuk.

Feltesszük főni annyi időre hogy kb felére fő. Ekkor átpasszírozzuk egy nagyobb lábasba. Ezután takarékon rotyogtatjuk.

Közben fogunk egy tölcsért és a még mindig fortyogó paradicsomot áttöltjük az üvegek nyakáig. A gázt akkor zárjuk el, ha már csak kevés van a lábas alján.

Ezután olajat öntünk rá kb egy ujjnyi vastagon. Ha csavaros és nem csatos az üveg akkor celofán darabot is rakunk a kupak alá.

Ezután én újságpapírba tekerem, majd ruha közé rakom (száraz dunszt) kihűlni.

Ha minden rendben ment, eláll legalább 1 évig.

Ez a paradicsomlé ajánlott lecsó hígítására, paradicsom leves készítéséhez, ketchup alapnak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc