Mézes csirkeszárnyak hozzávalók:

2 kanál citromlé

1/3 csésze szójaszósz

¼ kanál friss gyömbér

10 csirkeszárny

2 kanál méz

2 kanál paradicsomszósz

1 fej fokhagyma

Mézes csirkeszárnyak elkészítése:

Keverjük össze a citromlét a szójaszósszal, a fokhagymával valamint a gyömbérrel. Tegyük a csirkeszárnyakat egy sütőzacskóba és öntsük rá a szószt, majd alaposan fogjuk össze és kössük meg a zacskót.

Ezt követően tegyük be a hűtőbe legalább 5 órára. A szószt vegyük le a húsról és tegyük félre. Keverjük össze egy másik edénybe a mézet, a paradicsomszószt és a félretett szószt.

Melegítsük elő a sütőt és miután a húst bekentük a szósszal, tegyük be 10 percre. Ezután fordítsuk meg a szárnyakat és kenjük be a másik oldalát is. 10 perc elteltével, vagy ha vöröses-barnára sül, ki is vehetjük a sütőből.

Rizzsel vagy burgonyával tálald; 4 személyre elegendő.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc