Agyagedényben készített tőkehal hozzávalók:

8 tőkehal darab

Néhány szelet császárszalonna

1 nagy fej hagyma

30 dkg burgonya

fél liter tej

só, bors

Agyagedényben készített tőkehal elkészítése:

A tőkehal daraboknak nem kell vastagoknak lenniük (kb 1 cm). Az agyagedénybe helyezzük az előre megpirított császárszalonna szeleteket, az üvegesre pirított hagymát és egy réteg halat.

Aztán következik egy réteg karikákra vágott burgonya. Ha még fér az edénybe, megismételjük a rétegeket.

Felöntjük az egészet vízzel és főni tesszük. Az elpárolgó vizet meleg tejjel helyettesítjük.

Ezt a házias finom halételt kombinálhatjuk parasztos butgonyával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc