Házi készítésű törökméz hozzávalók:
főzött tojásfehérjehab
30 dkg pörkölt földimogyoró
1 dkg vanillincukor
Házi készítésű törökméz elkészítése:
A törökméz alapanyaga annyiban tér el a marcipántól, hogy a megfőzött tojásfehérjehabhoz nem mandulát, hanem 30 dkg hámozott és apró darabokra vágott pörkölt földimogyorót kell keverni. Ezt a marcipánnál lágyabb krémet max. 1 cm vastagon töltsük édes ostyalapok közé, és néhány napig hűvös helyen pihentessük. Az oldalán kitüremkedő masszát simítsuk el. Keskeny szeletekre vágva tálaljuk.
Még finomabb lesz az íze, ha a kész krémhez 1 dkg vanillincukrot is hozzákeverünk.
Aki kedveli a lépesmézet, az hasonló állagúvá teheti a törökmézet is. Ebben az esetben a tojásfehérje habot addig kell főzni, amíg sűrű, fondantszerű masszává válik. Ennél a készítménynél nagyon fontos, hogy világos héjú, frissen pörkölt mogyorót használjunk hozzá, mert ha csak egy égett vagy avas szem kerül bele, tönkreteszi az egészet.
0 hozzászólás