Sertéshúsos Chop Suey egyszerűen hozzávalók:
500 g sertéshús
750 g vegyes fagyasztott zöldség (ázsiai)
1 pohárka szaké (rizsbor)
2-3 evőkanál Teryaki szósz
2-3 evőkanál szezámolaj
cayenne vagy fekete bors
só
Sertéshúsos Chop Suey egyszerűen elkészítése:
Az ázsiai zöldségkeverék tartalmaz: húsos, piros paprikát, szója csírát, sárgarépát, zsenge borsó hüvelyt, zöldborsót, mu-err gombát, bambuszt, póréhagymát.
Vágd csíkokra a húst és süsd meg hirtelen szezámolajon, magas lángon. Amikor megpirult kicsit a hús, add hozzá a szakét és hagyd még barnulni. Miután elpárolog a bor és a hús ismét serceg, add hozzá a zöldségeket (ne tedd megfagyva a húsra!), keverd jól meg és hagyd még néhány percig. Nem kell hagyni megpuhulni, tálald al dente.
0 hozzászólás