Szójaszószos füstölt sertés sonka hozzávalók:
500 g főtt, szeletelt füstölt csülök (vagy egy kicsit zsíros füstölt sertéssonka)
6-8 gerezd fokhagyma
2-3 szál zöld fokhagymaszál
egy kiskanál őrölt csípős paprika
egy darab gyömbér
szójaszósz (egy fél csészényi)
Szójaszószos füstölt sertés sonka elkészítése:
Apróra őröljük a fokhagymát, a gyömbért a csípőspaprikával, a fokhagymaszárat pedig feldaraboljuk. A csülköt/sonkát felszeleteljük kisebb darabokra. Egy serpenyőben kis forró olajon 5-7 percig megforgatjuk a darabkákat a zöldségekkel együtt, hogy kicsit megpiruljanak (anélkül, hogy a csülök zsírja elolvadna), és a zöldségek ízt adjanak a húsnak.
Miután megpárolódtak, egy mélyebb edénybe rakjuk, és meglocsoljuk szójaszósszal. (Én egy „belevaló” szójaszósszal öntözöm meg, amit egy csuporban összekeverek, egy kis szójaszószt –ami nekem van, kicsit erősnek tűnik – kis vízzel, kis fehérborral és egy pici ecettel.)
Hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás