Szójaszószos füstölt sertés sonka hozzávalók:

500 g főtt, szeletelt füstölt csülök (vagy egy kicsit zsíros füstölt sertéssonka)

6-8 gerezd fokhagyma

2-3 szál zöld fokhagymaszál

egy kiskanál őrölt csípős paprika

egy darab gyömbér

szójaszósz (egy fél csészényi)

Szójaszószos füstölt sertés sonka elkészítése:

Apróra őröljük a fokhagymát, a gyömbért a csípőspaprikával, a fokhagymaszárat pedig feldaraboljuk. A csülköt/sonkát felszeleteljük kisebb darabokra. Egy serpenyőben kis forró olajon 5-7 percig megforgatjuk a darabkákat a zöldségekkel együtt, hogy kicsit megpiruljanak (anélkül, hogy a csülök zsírja elolvadna), és a zöldségek ízt adjanak a húsnak.

Miután megpárolódtak, egy mélyebb edénybe rakjuk, és meglocsoljuk szójaszósszal. (Én egy „belevaló” szójaszósszal öntözöm meg, amit egy csuporban összekeverek, egy kis szójaszószt –ami nekem van, kicsit erősnek tűnik – kis vízzel, kis fehérborral és egy pici ecettel.)

Hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc