Csorba ecettel és füstölt kolbásszal hozzávalók:

300-400 g füstölt kolbász

1-2 fej hagyma

egy kötés petrezselyem

2-3 evőkanál ecet

½ evőkanál liszt

1 db tojás

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál olaj

1½ – 2 liter víz

Csorba ecettel és füstölt kolbásszal elkészítése:

Az apróra vágott hagymát sós vízben főni tesszük. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott és egy kevés zsírban megsütött kolbászt. A lisztet egy kevés hideg vízzel elvegyítjük és beletesszük a levesbe. Ezután még 30-40 percig főzzük, és amikor a kolbász megfőtt, sóval és ecettel ízesítjük, s egy keveset még forraljuk.

A tojást a tejföllel felverjük, majd a leveshez adjuk. Végül a csorbát megszórjuk apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc