Erdélyi csorba hozzávalók:

1 kg csirkehús

2 sárgarépa

1 zeller

2 fej hagyma

1 paprika

3-4 paradicsom

5-6 gerezd fokhagyma

1 vékony szelet füstölt szalonna

1 csokor petrezselyemzöld

ecet

Erdélyi csorba elkészítése:

Főni tesszük a húst (közben ahányszor szükséges eltávolítjuk a habot). Sorra hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát, a kockákra vágott zellert, és az apróra vágott hagymát és paprikát.

Mikor a leves már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott paradicsomot.

Kb 10 perccel mielőtt levennénk a túzről hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát, petrezselymet és fokhagymát. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc