Erdélyi csorba hozzávalók:
1 kg csirkehús
2 sárgarépa
1 zeller
2 fej hagyma
1 paprika
3-4 paradicsom
5-6 gerezd fokhagyma
1 vékony szelet füstölt szalonna
1 csokor petrezselyemzöld
ecet
Erdélyi csorba elkészítése:
Főni tesszük a húst (közben ahányszor szükséges eltávolítjuk a habot). Sorra hozzáadjuk a megreszelt sárgarépát, a kockákra vágott zellert, és az apróra vágott hagymát és paprikát.
Mikor a leves már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott paradicsomot.
Kb 10 perccel mielőtt levennénk a túzről hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát, petrezselymet és fokhagymát. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
0 hozzászólás