Savanyú gomba hozzávalók:

1 kg gomba

2 dkg só

1 liter borecet

fehér szemes bors

Savanyú gomba elkészítése:

Pici, sötét színű gombákat válasszunk!  Feltétlenül frissek kell legyenek! Miután a szárakat eltávolítottuk, sóval bedörzsöljük (2 dkg só 1 kg gombához), majd megmossuk ecetes vízben.

Időközben az ecetet főni tesszük, 1 liter ecethez 2 dkg sót teszünk és néhány szem fehér borsot.

Amikór az ecet zubog, beletesszük a gombát és hagyuk még főni. Forrón tesszük kis üvegekbe, az ecettel együtt, és ha kihűlt lekötjük .

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc