Káposztás paprika savanyúság hozzávalók:

zöldpaprikák és paradicsompaprikák

káposzta

Szemes bors

mustármag

cukor

durva só

babérlevél

ecet

Káposztás paprika savanyúság elkészítése:

A kétféle paprikából annyit tötünk meg káposztával, hogy egy 8 literes befőttesüveg tele legyen. 4 kisebb befőttesüveget megtöltünk darabokra vágott paprikával, tegyünk mindkét féléből vegyesen.

A sós öntet összetétele najdnem ugyanaz mindkét savanyúságnál, csak a töltött paprikáéhoz nem teszünk cukrot.

A darabolt paprika öntete:

Egy liter vízhez egy evőkanál sót, egy evőkanál cukrot, kevés mustármagot és szemesborsot teszünk. Ecetet ízlés szerint adagounk (attó függően, milyen savanyúan szeretjük), és üvegenként egy-egy babérlevelet is adunk hozzá.

A fűszeres levet felforraljuk, és úgy forrón ráöntjük a paprikákra. Jól lezárjuk az üvegeket, betakarjuk őket és úgy hagyjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc