Káposztás paprika savanyúság hozzávalók:
zöldpaprikák és paradicsompaprikák
káposzta
Szemes bors
mustármag
cukor
durva só
babérlevél
ecet
Káposztás paprika savanyúság elkészítése:
A kétféle paprikából annyit tötünk meg káposztával, hogy egy 8 literes befőttesüveg tele legyen. 4 kisebb befőttesüveget megtöltünk darabokra vágott paprikával, tegyünk mindkét féléből vegyesen.
A sós öntet összetétele najdnem ugyanaz mindkét savanyúságnál, csak a töltött paprikáéhoz nem teszünk cukrot.
A darabolt paprika öntete:
Egy liter vízhez egy evőkanál sót, egy evőkanál cukrot, kevés mustármagot és szemesborsot teszünk. Ecetet ízlés szerint adagounk (attó függően, milyen savanyúan szeretjük), és üvegenként egy-egy babérlevelet is adunk hozzá.
A fűszeres levet felforraljuk, és úgy forrón ráöntjük a paprikákra. Jól lezárjuk az üvegeket, betakarjuk őket és úgy hagyjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
0 hozzászólás