Erdélyi bableves hozzávalók:

0,5 kg bab

0,8 kg füstölt sertéscsont

két közepes méretű hagyma

egy evőkanál zöldfűszer

egy evőkanál liszt

ecet

ecetes tárkony

Erdélyi bableves elkészítése:

Előző este hideg vízbe áztatjuk a babot. Főzés előtt leöntjük róla a vizet és egy másik adag hideg vízben feltesszük főni. A füstöltet külön főzzük egy keveset, majd a babbal együtt főzzük tovább, és beletesszük a zöldségeket is. Hagymás rántást készítünk, és amikor a bab és a hús megfőtt, ráöntjük. Ízlés szerint sózzuk, ecettel savanyítjuk, és jó bőven teszünk bele a tárkonyból.

Lilahagymával és házi kenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc