Pacalleves borjúlábbal hozzávalók:
1 kg marhapacal
1 borjúláb
1 db répa
1 db petrezselyem
1 db hagyma
2 babérlevél
2-3 tojássárgája
2 kanál borecet vagy fél citrom leve
szemesbors
só
Pacalleves borjúlábbal elkészítése:
A pacalt és a borjúlábat váltott vízben alaposan megmossuk, sóval dörzsölve kifehérítjük. Főni tesszük 4 liter vízben a sóval, répűval, petrezselyemgyökérrel, az egész hagymával, a babérlevéllel és néhány szem borssal. Mérsékelt tűzön jól megfőzzük.
Kivesszük a pacalt, és a kihűlt, szélesebb csíkokra vágjuk, úgyanúgy a a borjúlábról is lefejtjük a húst, felvágjuk.
Egy másik edénybe tesszük, rászűrjük a főzőlét, és kicsit főzzük még. Külön edényben felverjük a tojásokat az ecettel vagy citromlével, és lassan hozzáadjuk a leveshez. Utánasózzuk, -savanyítjuk ízlés szerint.
Tejföllel, illetve csípős paprikával, fokhagymával tálaljuk.
0 hozzászólás