Tejföllel sűrített céklás burgonyaleves hozzávalók:

1 nagy cékla

3 db burgonya

1 répa

1 fej hagyma,

zöldfűszerek

1 l korpacibere (bors)

tejföl

1 tojás

Tejföllel sűrített céklás burgonyaleves elkészítése:

A céklát megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, majd főni tesszük az apróra vágott répával és hagymával. Amikor a cékla majdnem megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra vágott burgonyát, sózzuk ízlés szerint. Ha a zöldség majdnem puha, hozzáadjuk az előbb külön felfőzött, leszűrt korpaciberét.

Kicsit főzzük még együtt. Hogy a levesünk szép színt kapjon, egy lábasban félreteszünk pár szelet céklát, kevés vízben főzzük, de csak addig, míg a színét kiengedi.

Nem tartjuk benne sokáig, mert a cékla hamar kiereszti a színét. Amikor a leves kész, ezt a levet belecsurgatjuk a fazékba. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, és kettőt-hármat lobbantunk még rajta.

Tejföllelt felvert tojással sűrítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc