Tejföllel sűrített céklás burgonyaleves hozzávalók:
1 nagy cékla
3 db burgonya
1 répa
1 fej hagyma,
só
zöldfűszerek
1 l korpacibere (bors)
tejföl
1 tojás
Tejföllel sűrített céklás burgonyaleves elkészítése:
A céklát megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk, majd főni tesszük az apróra vágott répával és hagymával. Amikor a cékla majdnem megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyra vágott burgonyát, sózzuk ízlés szerint. Ha a zöldség majdnem puha, hozzáadjuk az előbb külön felfőzött, leszűrt korpaciberét.
Kicsit főzzük még együtt. Hogy a levesünk szép színt kapjon, egy lábasban félreteszünk pár szelet céklát, kevés vízben főzzük, de csak addig, míg a színét kiengedi.
Nem tartjuk benne sokáig, mert a cékla hamar kiereszti a színét. Amikor a leves kész, ezt a levet belecsurgatjuk a fazékba. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, és kettőt-hármat lobbantunk még rajta.
Tejföllelt felvert tojással sűrítjük.
0 hozzászólás