Bánáti csorba leves hozzávalók:
1 db csirke vagy
1 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 fej hagyma
8-10 szem feketebors
édes fűszerpaprika
2 evőkanál rizs
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
citromlé
só
petrezselyemzöld
Bánáti csorba leves elkészítése:
A húst
Időközben 1 evőkanál zsírból és 1 evőkanál lisztből rántást készítünk. Amikor a rántás megbarnult, beletesszük az apróra vágott hagymát, és megpörköljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és az egészet feltöltjük levessel vagy vízzel. Jól elkeverjük, hogy ne legyenek csomócskák, és a levesbe töltjük. A levest egy kis ideig még főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejföllel felvert tojást, valamint a citromlét és a petrezselyemzöldet.
0 hozzászólás