Bánáti csorba leves hozzávalók:

1 db csirke vagy 1 kg borjú-, ill. 1 kg bárányhús

1 db sárgarépa

2 db petrezselyem

1 fej hagyma

8-10 szem feketebors

édes fűszerpaprika

2 evőkanál rizs

2 tojássárgája

2 evőkanál tejföl

citromlé

petrezselyemzöld

Bánáti csorba leves elkészítése:

A húst 2 liter, forrásban levő vízbe tesszük, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a sót és a borsot.  2 evőkanál rizst megmosunk, és a fővő levesbe tesszük.

Időközben 1 evőkanál zsírból és 1 evőkanál lisztből rántást készítünk. Amikor a rántás megbarnult, beletesszük az apróra vágott hagymát, és megpörköljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és az egészet feltöltjük levessel vagy vízzel. Jól elkeverjük, hogy ne legyenek csomócskák, és a levesbe töltjük. A levest egy kis ideig még főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejföllel felvert tojást, valamint a citromlét és a petrezselyemzöldet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc