Csorba leves füstölt kolbásszal hozzávalók:

füstölt kolbász

1-2 fej hagyma

2 evőkanál tejföl

1 tojás sárgája

1 evőkanál liszt

3-4 evőkanál ecet

apróra vágott petrezselyemzöld

Csorba leves füstölt kolbásszal elkészítése:

A kolbászt feldaraboljuk, és egy kevés zsírban megsütjük. Egy edénybe töltünk 1½ liter vizet, és az apróra vágott hagymát a sült kolbásszal megfőzzük. Egy tányérban a tojássárgáját a tejföllel, a liszttel meg az ecettel felverjük és folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzáadjuk a leveshez.

Ezután rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy keveset főzzük még, és máris tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc