Bableves böjtre hozzávalók:

1/2 kg bab

2 sárgarépa

2 petrezselyem

1/2 zeller

1 paszternák

4-5 hagyma

zöldpetrezselyem

olaj

Bableves böjtre elkészítése:

A babot kiválogatjuk, megmossuk és 2 l vízben, feltesszük főni. Kétszer-háromszor lecseréljük róla a vizet. Mikor a bab félig megfőtt, hozzáadjuk a hosszúkásra vágott répát, petrezselymet, zellert, a csíkokra vágott hagymát, az apróra vágott zöldpetrezselymet és ízlés szerint sózzuk. Az egészet puhára főzzük. Tálalás előtt 1-2 hagymát megpirítunk egy kevés olajban, és a bablevesbe tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc