Húsgombóc leves sertés- és marhahúsból hozzávalók:
½ kg marhahús
½ kg sertéshús
1 ½ liter káposztalé
5-6 hagyma
1 kanál rizs
1 tojás
zöldpetrezselyem
só, bors
Húsgombóc leves sertés- és marhahúsból elkészítése:
A káposztalevet egy liter vízzel és 2 apróra vágott hagymával főni tesszük. Amíg a káposztalé fő ledaráljuk a húst 4 hagymával együtt, majd teszünk sót, borsot, 1 tojást, 1 kanál rizst és mindezt jól összegyúrjuk.
Lisztes kézzel kis, dió nagyságú gombócokat formálunk, amit a káposztalébe megfőzünk.
Amikor megfőttek a gombócok hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ezt a levest korpaciberével is lehet készíteni.
0 hozzászólás