Húsgombóc leves sertés- és marhahúsból hozzávalók:

½ kg marhahús

½ kg sertéshús

1 ½ liter káposztalé

5-6 hagyma

1 kanál rizs

1 tojás

zöldpetrezselyem

só, bors

Húsgombóc leves sertés- és marhahúsból elkészítése:

A káposztalevet egy liter vízzel és 2 apróra vágott hagymával főni tesszük. Amíg a káposztalé fő ledaráljuk a húst 4 hagymával együtt, majd teszünk sót, borsot, 1 tojást, 1 kanál rizst és mindezt jól összegyúrjuk.

Lisztes kézzel kis, dió nagyságú gombócokat formálunk, amit a káposztalébe megfőzünk.

Amikor megfőttek a gombócok hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ezt a levest korpaciberével is lehet készíteni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc