Citromos csorba hozzávalók:

1 kg csirke vagy 1 kg marhahús

1 citrom

2 kanál zsír vagy vaj

2 kanál liszt

aprított zöld petrezselyem

Citromos csorba elkészítése:

Darabold fel a csirkét vagy a marhahúst (bárány), sózd meg és tedd forró fel olajba vagy zsírba sülni. Födő alatt, süsd meg, néha keverd meg, hogy le ne égjen. Amikor a hús megpirult, öntsd föl 2 liter vízzel, tedd bele az aprított zöld petrezselymet, a reszelt citromhéjat és hagyd főni.

Amíg fő, készíts rántást egy kanál zsírból vagy vajból és 2 kanál lisztből. Amikor jól megpirult, tegyél rá egy kis leveslevet, keverd el, hogy ne legyen csosmos és öntsd a levesbe. Savanyítsd ízlés szerint citromlével.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc