Tejfölös-zöldséges burgonyaleves hozzávalók:

1 répa

1-2 petrezselyemgyökér

½ zellergumó

8-10 burgonya

1 kanál olaj

1 kanál liszt

pirospaprika

zöldpetrezselyem

3 kanál tejföl

Tejfölös-zöldséges burgonyaleves elkészítése:

A tejfölös-zöldséges burgonyaleveshez fét liter vízben főni tesszük a répát, petrezselyemgyökeret, zellergumót. Miután félórányit főtt, a levét átszűrjük egy másik fazékba, beletesszük a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és egy kanál sót, majd tovább főzzük.

Külön edényben összekeverjük az olajat a liszttel, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, átpirítjuk, hozzáadunk egy kis pirospaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük a levesből kivett lével, majd hozzáöntjük a leveshez és még 10 percig főzzük.

A levesestálban elkeverjük a tejfölt, apránként hozzáadjuk a levest, folytonos keverés mellett.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc