Tejfölös-zöldséges burgonyaleves hozzávalók:
1 répa
1-2 petrezselyemgyökér
½ zellergumó
8-10 burgonya
1 kanál olaj
1 kanál liszt
pirospaprika
zöldpetrezselyem
3 kanál tejföl
só
Tejfölös-zöldséges burgonyaleves elkészítése:
A tejfölös-zöldséges burgonyaleveshez fét liter vízben főni tesszük a répát, petrezselyemgyökeret, zellergumót. Miután félórányit főtt, a levét átszűrjük egy másik fazékba, beletesszük a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és egy kanál sót, majd tovább főzzük.
Külön edényben összekeverjük az olajat a liszttel, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, átpirítjuk, hozzáadunk egy kis pirospaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük a levesből kivett lével, majd hozzáöntjük a leveshez és még 10 percig főzzük.
A levesestálban elkeverjük a tejfölt, apránként hozzáadjuk a levest, folytonos keverés mellett.
0 hozzászólás