A la grec húsgombóc leves hozzávalók:

1 kg darált hús

2 pohár rizs

egy hagyma

1 tojás fehérje

2 kiskanál vaj

petrezselyem levél

só, bors

2 tojás

egy citrom

A la grec húsgombóc leves elkészítése:

A darált húst összekeverjük a megmosott és megtisztított rizzsel, az apróra vágott hagymával, a tojás fehérjével, ízlés szerint sóval és borssal. Nedves kézzel kis húsgombócokat készítünk, amelyeket beleforgatjuk az apróra vágott zöldpetrezselyembe.

Egy 2 literes edénybe vizet teszünk főni, vajjal és sóval. Amikor a víz főni kezd, beletesszük a kis húsgombócokat és hagyjuk lassú tűznél főni.

Egy másik edénybe felverjük a másik két tojás, mint a rántottának és lassan hozzáadjuk a kicsavart citrom levét és tovább verjük. Lassan beletöltsük az edénybe és gondosan elkavarjuk, nehogy szétessenek a húsgombócok.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc