Bukovinai pacalleves hozzávalók:

marhapacal

1 fej hagyma

1 zöldpaprika

1 szál sárgarépa

zeller

2 babérlevél

2 tojás sárgája

tejföl

joghurt

ecet és fokhagyma mártás

esetleg egy borjú csülök

Bukovinai pacalleves elkészítése:

A gyomrot alaposan megtisztítjuk és a négybe vágott zöldségekkel, illetve hagymával feltesszük főni. Miután a pacal megfőtt, kivesszük a vízből, a zöldségekkel együtt. Laskaszerűre aprítjuk, majd a forró leves fölött, a zöldségeket egy szűrőn átpasszírozzuk.

A gyomrot visszatesszük a fazékba. Most a tejfölből, a 25 dkg joghurtból, 2 tojás sárgájából keveréket készítünk. Közben 2 darab nyers sárgarépát lereszelünk és olajban jól megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot.

Miután a leves eléggé kihűlt, ízlés szerint adunk hozzá a tejfölös keverékből, az ecetből és a fokhagymából.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc