Birka leves arab módra hozzávalók:
néhány hagyma
2 kanál olaj
csíkokra vágott zöldpaprika
só
bors
1 kg birkahús
Birka leves arab módra elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és laskára vágjuk, majd 2 kanál olajban megfonnyasztjuk. Amikor megsárgult a hagyma, hozzáadunk 1 kiló héjától megtisztított, kettévágott paradicsomot, néhány laskára vágott zöldpaprikát, sót, borsot (és néhány vadmenta levelet, ha akarunk!).
Ha megpuhult, felengedjük 2-3 liternyi vízzel és beletesszük a birkahúst. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A húst kiszedjük , felvágjuk kockákra és egy tálba helyezzük, a tetejére levest öntünk, és egy másik edénykében főtt cérnametéltet teszünk.
0 hozzászólás