Birka leves arab módra hozzávalók:

néhány hagyma

2 kanál olaj

csíkokra vágott zöldpaprika

bors

1 kg birkahús

Birka leves arab módra elkészítése:

A hagymákat megpucoljuk és laskára vágjuk, majd 2 kanál olajban megfonnyasztjuk. Amikor megsárgult a hagyma, hozzáadunk 1 kiló héjától megtisztított, kettévágott paradicsomot, néhány laskára vágott zöldpaprikát, sót, borsot (és néhány vadmenta levelet, ha akarunk!).

Ha megpuhult, felengedjük 2-3 liternyi vízzel és beletesszük a birkahúst. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A húst kiszedjük , felvágjuk kockákra és egy tálba helyezzük, a tetejére levest öntünk, és egy másik edénykében főtt cérnametéltet teszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc