Sertéskörömcsorba hozzávalók:
3 sertésköröm
1 fej hagyma
2 répa
1 kisebb zellergumó
1 petrezselyemgyökér
1 húsos piros paprika
2 paradicsom
2 tojás
ecet vagy citromlé
só
szemesbors
2 cikk fokhagyma
Sertéskörömcsorba elkészítése:
Alaposan megtisztítjuk a sertéskörmöt, az ízületek mentén feldaraboljuk, átmossuk hideg vízben. Kuktafazékba tesszük a sóval, borssal, zöldségekkel, kivéve a paprikát és paradicsomot. Kb. egy órai főzés után levesszük a tűzhelyről a kuktát, kissé lehűtjük, hogy ki tudjuk nyitni. Visszatesszük főni, és amikor újra fő, hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott paradicsomot és a felcsíkozott paprikát.
Amikor ezek a hozzávalók is megpuhultak, felverjük a tojást az ecettel vagy citromével, az összezúzott fokhagymával, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Levesszük a tűzről és zöldfűszereket (apróra vágott petrezselyemzöld és lestyánlevél) adunk hozzá.
A levest tejföllel sűríthetjük.
0 hozzászólás