Mama pacallevese hozzávalók:
1 kg marhapacal
1 db répa
1 db hagyma
1 db zöldpaprika
1 cikk fokhagyma
5 tojás
5-600 g tejföl
1 kanál liszt
ecet
Mama pacallevese elkészítése:
Főni tesszük a megtisztított pacalt 1 nagy vagy 2 kisebb hagymával, a répával és a paprikával bő vízben. Mikor a pacal megfőtt, kivesszük, vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket eldobjuk, a visszamaradt lét pedig szitán átszűrjük, hogy tiszta legyen.
A lébe visszatesszük a felvágott pacalt, és tovább főzzük. Egy edényben csomómentesen elkavarjuk a tojásokat a tejföllel és a liszttel, és amikor a leves fő, állandó keverés mellett hozzáadjuk. Külön megreszelünk egy megtisztított répát, és olajban megpirítunk.
Ezt az olajat leszűrjük, és a leves tetejére csurgatjuk, ami különlegessé teszi azt. Külön tálaljuk hozzá az ecetes fokhagymaöntetet.
0 hozzászólás