Tejes tökleves hozzávalók:

1 kg tök

1 l tej

2 hagyma

2 paradicsom

2 evőkanál olaj

1 köteg zöldkapor

Tejes tökleves elkészítése:

A leveshez legjobb a kisebb nyári tök. A tököt megtisztítjuk és kb. 2 centiméteres kockákra vágjuk. Másfél liter vízben feltesszük főni. Az elpárolgott vizet pótoljuk.

A megtisztított és apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzá adjuk a héjától megtisztított és darabokra vágott paradicsomot és az apróra vágott zöldkaprot. A tűzön hagyjuk, amíg a hagyma meg nem puhult. Félre tesszük.

Mikor a tök megfőtt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejet. Visszatesszük a tűzre és hagyjuk, hogy főjön egy keveset. Végül hozzá adjuk a paradicsomos hagymát és jól összekeverjük.

A töklevest forrón tálalhatjuk, de nyáron nagyon ízletes hidegen is, egyenesen a hűtőből.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc