Szárnyas raguleves hozzávalók:

baromfi szárny, nyak és hát: 90 dkg

30 dkg zúza

20 dkg paszternák és petrezselyem gyökér

2 kg csontleves

50 dkg friss paradicsom

20 dkg sárgarépa

10 dkg zeller gyökér

20 dkg hagyma

10 dkg rizs

5 dkg sűrített paradicsom

1,5 l káposztalé

3 dkg leostyán

1 dkg só

Szárnyas raguleves elkészítése:

A baromfiaprólékot megmossuk, megtisztítjuk és leforrázzuk. A hagymát, a zellert, a petrezselymet, a paszternákot és a sárgarépát megmossuk és apróra vágjuk. A rizset megválogatjuk, megfőzzük és hideg vízzel átöblítjük. A leostyánt megmossuk és felaprózzuk.

A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk majd felszeleteljük. A káposztalevet felrorraljuk és leszűrjük. A sűrített paradicsomot 100 ml vízzel hígítjuk. Az aprólékot a csontlevesben kevés sóval főzzük, habját szűrjük.

Hozzáadjuk a zöldségeket (hagymát, sárgarépát, paszternákot,petrezselyemet), és tovább főzzük. Amikor az aprolék és a zöldség majdnem megfőtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a káposztalevet és a főtt rizset. Ezután még 10 percig főzzük.

Végül a levest meghintjük leostyánnal és sót adunk hozzá.

Leveses tálba vagy tányérba tálaljuk, forrón fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc