Savanyított pacalleves hozzávalók:

70 dk g tehén gyomor

2 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 fej hagyma

1 / 2 ecetes paprika

3-4 nagy gerezd fokhagyma

30 dkg tejföl

2 tojás

60-70 ml 6%-os ecet

Savanyított pacalleves elkészítése:

A gyomrot alaposan megmossuk. Ha úgy érzed, hogy szaga van, áztasd pár órára, akár egy napra is, kevés ecetes vízbe.

Közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul; ez körülbelül 2 óra.

Kivesszük a vízből és 5 centiméter hosszú, valamint 1 centiméter széles csíkokra vágjuk.

Tisztítsuk meg  a zöldségeket és tegyük oda főni a pacallal. Ízlés szerint sózzuk.

A fokhagymából és kevés levesléből, fokhagymakrémet készítünk.

Miután a zöldségek megfőttek, kivesszük őket a vízből és helyébe tesszük a kockákra feldarabolt ecetes paprikát. Még 5-10 percig főzzük. Hozzáadjuk a fokhagymát.

A tejfölt jól kikeverjük a 2 felvert tojással. Levesszük a tűzről és folyamatos keverés közben, öntjük a levesbe, nehogy összecsomósodjon.

A pacallevest forrón tálaljuk, egy kevés apróra vágott petrezselyemzölddel és a forró ecetes paprikával. Az asztalra tehetünk tejfölt, fokhagymakrémet, valamint ecetet, hogy elérjük a kívánt íz hatást.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc