Aita leves hozzávalók:
3 sárgarépa
2 petrezselyem
2 fej hagyma
2 csirkemell
1 doboz tejföl
6 tojás
fokhagyma
só, bors
zöld növények
3 l víz
Aita leves elkészítése:
A csirkemellet főni tesszük. Miután néhányszor eltávolítottuk a habot, a 4-be vágott sárgarépát és petreszelymet is főni tesszük. Miután minden megfőtt, kivesszük a léből: a zöldségeket apróra vágjuk vagy megreszeljük, a húst pedig csíkokra vágjuk.
Leszűrjük a levest és hozzáadva a fűszereket, további pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk. Ha úgy érezzük, hogy a leves megfelelő, levesszük a tűzről. Egy lábasban, 2 evőkanál ecet hozzáadásával felverjük a tojásokat, majd beleöntjük a levesbe és jól összekavarjuk.
Tálalás előtt megzúzzuk a fokhagymát és a tejfölhöz keverjük. A keveréket az asztalra helyezzük és mindenki saját ízlése szerint fogyasztja.
0 hozzászólás