Viza halleves hozzávalók:

1 kg kisebb hal

2 hagyma

1 póréhagyma

3 cikk fokhagyma

½ kg paradicsom

1 pohár fehér bor

só, bors

apróra vágott zöldpetrezselyem

1 kg viza (hal fajta)

2 liter víz

citromlé

pirított kenyérkockák

Viza halleves elkészítése:

A kis halakat (kárász, szélhajtó küsz stb.) megpucoljuk, megmossuk és a megtisztított, megmosott és apróra vágott zöldségekkel és a borral együtt főni tesszük, sós vízbe. Amikor a hal megfőtt kivesszük a léből és helyette beletesszük a nagyobb halakból származó darabokat (vizatok, tok, ponty stb.). tovább főzzük, míg a hal meg nem fő. A levest citromlével vagy káposztalével, ecettel savanyítjuk.

A levest pirított kenyérdarabkákkal szolgáljuk, a húst külön tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 140 perc