Viza halleves hozzávalók:
1 kg kisebb hal
2 hagyma
1 póréhagyma
3 cikk fokhagyma
½ kg paradicsom
1 pohár fehér bor
só, bors
apróra vágott zöldpetrezselyem
1 kg viza (hal fajta)
2 liter víz
citromlé
pirított kenyérkockák
Viza halleves elkészítése:
A kis halakat (kárász, szélhajtó küsz stb.) megpucoljuk, megmossuk és a megtisztított, megmosott és apróra vágott zöldségekkel és a borral együtt főni tesszük, sós vízbe. Amikor a hal megfőtt kivesszük a léből és helyette beletesszük a nagyobb halakból származó darabokat (vizatok, tok, ponty stb.). tovább főzzük, míg a hal meg nem fő. A levest citromlével vagy káposztalével, ecettel savanyítjuk.
A levest pirított kenyérdarabkákkal szolgáljuk, a húst külön tálaljuk.
0 hozzászólás