Húsgombóc leves főzőtökkel hozzávalók:

2-3 sárgarépa

egy hagyma

főzőtök (egy 2 darabot használtam fel egy öregebből mit már nem tudtam kisütni)

korpacibere

egy paradicsom

petrezselyem

2 kanál olaj

Húsgombóc

200 g darált hús

3 kanál rizs

bors

egy tojás fehérje

petrezselyem

Húsgombóc leves főzőtökkel elkészítése:

A húsgombócokat: Mindent beleteszed egy edénybe, összekevered. Elkészíted a gombócokat.

A hagymát apróra vágod, a sárgarépát lereszeled és megdinszteled a két kanál olajba. Vizet, sót, borsót adsz hozzá és főni hagyod.

A főzőtököt kis darabkákra vágod. Hozzáadod a leveshez. A paradicsomot is darabokra vágod és azt is hozzáadod a leveshez. Hagyod főni, majd beleteszed a húsgombócokat. Lassú tűznél főződ, hogy ne menjenek szét a húsgombócok.

Korpaciberével savanyítod.

Apróra vágott zöldpetrezselyemmel tálalod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc