Bablos csorba hozzávalók:

250 g fehér bab

1 nagy fej hagyma

1 – 2 sárgarépa

1 kisebb zeller

1 nagyobb burgonya

2 kövér paprika

2 paradicsom

3 evőkanál olaj

100 g levestészta

lestyán

zöldpetrezselyem

zeller levél

só, bors

Bablos csorba elkészítése:

Előző este vízbe áztatjuk a babot. Másnap leöntjük a vizet, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felfőtt leöntjük a vizet, meleg vizet öntünk rá, és újra feltesszük a tűzhelyre. Megismételjük a procedúrát, és utána megfőzzük a babot.

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott zöldségeket, valamint a megpucolt és karikákra vágott paradicsomot. Ha szükséges, pótoljuk a vizet és addig főzzük, amíg a zöldségek megfőnek. Beletesszük a levestésztát, és még 5 percig főzzük.

Beletesszük az olajat, a lestyánt, a zeller leveleket és a zöldpetrezselymet, ízlés szerint sózzuk és hagyjuk, hogy két-háromszor felforrjon.

Melegen tálaljuk, friss zöld petrezselyemmel megszórjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc