Bárányhúsos csorba hozzávalók:
1.5 kg bárányhús
3 fej hagyma
2 sárgarépa
1 piros kaliforniai paprika
1 paszternákgyökér
1 petrezselyemgyökér
3 zellergumó
2 citrom
500 g tejföl
4 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
2 kanál liszt
petrezselyemlevél
só, bors
Bárányhúsos csorba elkészítése:
Takarítsd meg a húst a bőrtől és az inaktól, majd szeleteld megfelelő méretűekre. Mosd meg és tedd fel főni 4 liter sós vízbe.
Hámozd meg a zöldségeket és szeleteld fel őket. A hagymát vágd apróra, a zellert pedig karikákra.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a zöldségeket. Párold 5 percet magas tűzön.
Tedd a párolt zöldségeket a fazékba, amibe a hús főtt és főzd tovább fedő alatt alacsony tűzön.
Amikor a hús annyira megpuhult, hogy leválik a csontról, vedd le a tűzről.
Keverd össze egy tálban a következőket: a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, egy citrom reszelt héjával, 2 citrom levével, az áttört fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Tegyél bele 2 csésze levet (a levesből), keverd össze, majd folytonosan kevergetve öntsd az egészet a csorbához.
Sózd, borsozd ízlés szerint és tálald melegen.
0 hozzászólás