Bárányhúsos csorba hozzávalók:

1.5 kg bárányhús

3 fej hagyma

2 sárgarépa

1 piros kaliforniai paprika

1 paszternákgyökér

1 petrezselyemgyökér

3 zellergumó

2 citrom

500 g tejföl

4 tojássárgája

1 gerezd fokhagyma

2 kanál liszt

petrezselyemlevél

só, bors

Bárányhúsos csorba elkészítése:

Takarítsd  meg a húst a bőrtől és az inaktól, majd szeleteld megfelelő méretűekre. Mosd meg és tedd fel főni 4 liter sós vízbe.

Hámozd meg a zöldségeket és szeleteld fel őket. A hagymát vágd apróra, a zellert pedig karikákra.

Egy  nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a zöldségeket. Párold 5 percet magas tűzön.

Tedd a párolt zöldségeket a fazékba, amibe a hús főtt és főzd tovább fedő alatt alacsony tűzön.

Amikor a hús annyira megpuhult, hogy leválik a csontról, vedd le a tűzről.

Keverd össze egy tálban a következőket: a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, egy citrom reszelt héjával, 2 citrom levével, az áttört fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Tegyél bele 2 csésze levet (a levesből), keverd össze, majd folytonosan kevergetve öntsd az egészet a csorbához.

Sózd, borsozd ízlés szerint és tálald melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc