Korpaciberés zöldbableves hozzávalók:
1 1/2 liter víz
1/2 liter korpacibere
250 g zöldbab
1 kis fej hagyma
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
350 g paradicsom
2 evőkanál vaj
1/2 teáskanál liszt
fűszerek
só
4 evőkanál tejszín
Korpaciberés zöldbableves elkészítése:
A leveshez az apróa vágott zöldséget és lisztet vajban pirítsd meg kicsit. Miután vízzel kissé meglocsoltad, tedd bele a feldarabolt zöldbabot és sót (ízlés szerint). Hagyd gyenge lángon főni, míg a zöldbab megpuhul. Főzd meg külön a paradicsomot, majd az átszűrt levét és a korpaciberét öntsd hozzá a leveshez. Hagyd még kis ideig forrni.
A leves tetejét tálaláskor tejföllel és apróra vágott friss fűszernövénnyel díszítsd.
0 hozzászólás