Céklás korpacibereleves hozzávalók:

3 db közepes méretű cékla

1 fej hagyma

1 kanál liszt

zöld petrezselyem és leostyán

1/2 l korpacibere

20 g tejföl

Céklás korpacibereleves elkészítése:

A leveshez takarítsd meg a vörös céklát, szeleteld fel csíkokra és tedd fel főni hideg, sós vízbe, hogy nem veszítse el a színét. Add hozzá a felaprított hagymát is. Magas tűzön főzd jól meg őket.

Amikor elkészültek, tegyél bele egy kanál hidegvízzel kikevert lisztet, majd pár perc múlva add hozzá a külön elkészített korpaciberét valamint az aprított petrezselymet és leostyánt. Főzd még pár percig a levest.

Tálaláskor minden tányérba tegyél egy kanál tejfölt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc