Paradicsomos húsgombóc leves hozzávalók:
3 l víz
1 répa
1 petrezselyem gyökér
1 fej hagyma
1 velős csont
1 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
3 db kisebb paradicsom
1 tojás sárgája
apróra vágott petrezselyemzöld
Húsgombóc
1/2 kg hús
egy szelet kenyér
1/2 csésze rizs
1/2 fej hagyma
1 tojás
só
fekete bors
tejföl
Paradicsomos húsgombóc leves elkészítése:
Egy fazékban feltesszük főni a répát, petrezselymet, az apróra vágott hagymát és a húst, és alaposan megfőzzük. Hozzá öntjük a külön megfőzött korpaciberét, a kimagozott paradicsomokat és ízlés szerint sózzuk. Pár percig hagyjuk főni.
Külön elkészítjük a gombócoknak való masszát: a ledarált húst, a beáztatott és kinyomkodott kenyért, a rizst, az apróra vágott hagymát, egy egész tojást, a sót és a fekete borsot összekeverjük, majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amiket a levesbe téve megfőzünk. A legvégén szórjuk a levesbe az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Paradicsomos húsgombóc leves egyéb:
Tálalás előtt kivesszük a csontot a levesből, és bekészítjük a tejföllel, amihez hozzákevertünk egy tojás sárgáját is.
0 hozzászólás