Savanyú korpacibereleves bárányhússal hozzávalók:
750 g bárányhús
2 l víz
1 l korpacibere
1 fej hagyma
1 répa
egy petrezselyemgyökér
1 zeller
1 evőkanál rizs
1 kiskanál apróra vágott lestyán
1 tojás
só
tejföl
Savanyú korpacibereleves bárányhússal elkészítése:
A húst darabokra vágjuk és addig főzzük, amíg elfő a habja. Akkor beletesszük a sót, a répát, a zellert, a hagymát és a négybe vágott petrezselyemgyökeret. Lassú tűzön, lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul. Ezután kivesszük a húsdarabokat és rászűrjük a levest. Beletesszük a megmosott rizst és a felfőzött korpaciberét és addig főzzük, amíg a rizs megdagad. Rászórjuk a lestyánt, majd a tojással, vagy néhány kanál tejföllel behabarjuk.
0 hozzászólás